Boncukçu Dede

Aralık 03, 2020



🇹🇷 Uzundu. İnce ve uzun. Büyük elleri, ayakları ve hüznünün üstünü örttüğü bir tebessümü vardı. Yaşının ilerlemişliğiyle dökülmüş saçları ve ince derisinde kırış kırış çizgileri bulunuyordu. Mavi gözleri vardı. Su kadar saydam, gökyüzü kadar mavi. Kopkoyu bir mavi, derin bir mavi. Uzun kirpikleri saklıyordu bu elmas parıltısında ki gözleri. Bazen keserdi ama artık sakalları vardı. Beyaz. Uzunla kısa arasında kısaya yakın; bembeyaz. Kırışmış teni ve bembeyaz sakalları onu 'dede' yapan şeydi.

Biz ona 'Boncukçu Dede' derdik. Renkli renkli boncukları ipe dizerdi. Galiba satardı sonrasında. Yaz aylarında giderdik yanına. Uzak olduğundandı yılda bir iki defa görüşürdük. Hep 'Elif Kız' derdi bana. En son iki veya üç ay önce duydum 'Elif Kız' deyişini. En son ve son kez...

Dün 'Elif Kız' deyişini duymak için aradım. Telefona başkası çıktı. Uzak olduğu için miydi bilmiyorum ama inanamamıştım gittiğine. Sanki arasam telefonu yine 'Elif Kız' diye açacaktı. Açmadı açamazdı..

-120615


🇬🇧 He was long. Thin and long. He had big hands, feet, and a smile that covered his sadness. As he progressed, he had hair that had fallen out and wrinkled lines on his thin skin. He had blue eyes. Transparent as water, blue as the sky. It is a dark, deep blue. He hid his long lashes, his eyes in this diamond glow. He cut it sometimes, but now he had a beard. White. Between long and short, close to short; white. His wrinkled skin and white beard were what made him 'Grandpa'. We called him 'Boncukçu Dede'. He used to string colored beads. I think he'd sell it later. We used to go to him in the summer. Because he was away, we met once or twice a year. He always called me Elif Kız. The last time I heard it was two or three months ago. For the last and last time... I called yesterday to hear him to say 'Elif Kız'. Someone else got on the phone. I don't know if it was because it was far away, but I couldn't believe he was gone. As if I had called, he would have answered the phone again with saying 'Elif Kız'. Would not be likely..
                                                                          

You Might Also Like

0 yorum

Around the World